Simpozij u žutom

U ponedjeljak, 23. siječnja 2023., u Hrvatskom domu u Glini održan je Simpozij u žutom u sklopu obilježavanja Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice.

Naša Udruga organizirala je ovaj važan događaj u suradnji sa Srednjom školom Viktorovac iz Siska, Zavodom za javno zdravstvo, a pod pokroviteljstvom Sisačko- moslavačke županije.

Na simpoziju su sudjelovali pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelja SMŽ- gospođa Alenka Ljubešić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo, gospođa Robertina Štajdohar, liječnici školske medicine i epidemiolozi te učitelji, stručni suradnici i profesori iz osnovnih i srednjih škola s područja Gline, Topuskog i Vrginmosta.

Nakon uvodnog predavanja dr. Sonje Pajtlar na temu “Prevencija raka vrata maternice i mladi”, razgovaralo se na koji način je potrebno više educirati mlade o ovoj temi i ukazati im na važnost cijepljenja protiv HPV-a koji je glavni uzročnik raka vrata maternice. Sudionici simpozija dogovorili su strategiju daljnjeg postupanja i educiranja mladih. Veoma je važno posvetiti pažnju ovoj temi jer danas niti jedna žena ne bi trebala umrijeti od raka vrata maternice.

Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u organizaciji događaja, svima koji su sudjelovali te onima koji su medijski popratili ovaj važan događaj.