Politika privatnosti

 Udruga za pomoć ženama oboljelim od raka dojke Sveta Agata – Glina, OIB: 05528364514, Adresa: Stjepana i Antuna Radića 12, 44400 Glina (u daljnjem tekstu Sveta Agata) obvezuje se na zaštitu osobnih podataka sa čime vas upoznaje tekst u nastavku.
Molimo da Politiku zaštite osobih podataka povremeno provjerite obzirom na moguće izmjene.
Politika privatnosti služi prvenstveno zaštiti privatnosti naših korisnika. Web stranice svagata-glina.hr možete pregledavati slobodno, bez obveze otkrivanja vašeg identiteta ili stavljanja bilo kakvih osobnih podataka. U slučaju da se odlučite za korištenje neke od naših usluga, potrebno je ostaviti određene osobne podatke kako bismo mogli pružiti traženu uslugu, no Vaši osobni podaci ostaju maksimalno zaštićeni.
Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 16 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 16 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

Osobne podatke prikupljamo radi:

  • Osiguranja pružanja tražene usluge
  • Što učinkovitijeg odgovora na vaš upit što uključuje slanje na e-mail adresu svih bitnih materijala i relevantnih informacija vezanih uz traženu uslugu
  • Proslijeđivanja vaših osobnih podatka (ime i prezime, broj telefona) neposrednom pružatelju usluge koju ste rezervirali kako bismo omogućili direktni kontakt među Vama i prije realiziranja usluge.
  • Naše interne obrade podataka

Podatci koji su osigurani sustavom Politike zaštite osobnih podataka:
Ime i prezime
Adresa
Elektronička adresa
Broj telefona ili mobitela
Ostali podatci koje nam svojevoljno pružite, a želite da ostanu tajni

Sadržaj politike privatnosti / Tajnost podataka

Sveta Agata ne prodaje, ne prenosi i ne otkriva podatke koje prikupi na svojim internetskim stranicama nikome izvan Udruge Sveta Agata bez vaše dozvole, osim kada je to neophodno za nesmetanu realizaciju tražene usluge ili propisano procedurom i zakonom kao:

u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza,
u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite vašeg života ili tjelesnog integriteta, a vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu svojih osobnih podataka,
u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu,
u slučajevima kada ste vi sami objavili te podatke ( čl. 7., st. 3., toč. 1., 2., 3. i 4. Zakona o zaštiti osobnih podataka ),
u slučajevima kad je uključenost druge strane neophodna za ispravno funkcioniranje stranica,
u slučaju eventualne prodaje ili pravnog sljedništva Svete Agate zadržavamo pravo prodaje ili
prenošenja vaših podataka trećoj strani koja:
a) provodi svoje poslovanje u okviru sličnih aktivnosti i usluga
b) pristaje biti slijednik Svete Agate u pogledu očuvanja i zaštite prikupljenih podataka
c) pristaje na obveze ove Politike o zaštiti osobnih podataka

Popunjavajući formulare na našoj stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne te da ste u cijelosti suglasni s odredbama naše Politike privatnosti i u njoj navedenim uvjetima.

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne zahtijevamo od vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na svoje stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama.

Poruka elektroničkom poštom

Kada nam šaljete elektroničku poštu s osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bilo putem e-pošte s pitanjem ili obrascem koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva.

Korištenje kolačića (Cookies)

Politka kolačića

Google reCAPTCHA

Kako bismo osigurali veću sigurnost prilikom unošenja podataka na naše web stranice, u određenim slučajevima koristimo Googleovu reCAPTCHA (u daljnjem tekstu: reCAPTCHA) uslugu.

To se prvenstveno koristi za provjeru vjerodostojnosti posjetitelja (kako bi se spriječili napadi) na naše web stranice (npr. putem kontakt obrasca) s ciljem utvrđivanja dolazi li promet od fizičke osobe ili je riječ o zloupotrebi. Usluga uključuje slanje IP adresa i bilo koje druge podatke koje Google treba za uslugu reCAPTCHA (npr. Informacije o web stranici koju ste pregledali, vremenu kada ste pregledali web stranicu i na što ste kliknuli).

Više o reCAPTCHA i Googleovim pravilima o privatnosti možete pročitati na sljedećim web lokacijama: www.google.com/recaptcha/intro/v3beta.html i https://policies.google.com/privacy?hl=hr.
Obrada podataka putem ReCAPTCHA provodi se na temelju članka 6 (1) (f) GDPR. Kao voditelj obrade i vlasnik web stranica, imamo legitiman interes osigurati da naša web stranica bude zaštićena od zlonamjernog automatiziranog unosa, posjeta i neželjene pošte.

Google fontovi

Google Fonts (nekada Google Web Fonts) direktorij je s preko 800 fontova koji Google svojim korisnicima stavlja na raspolaganje besplatno.
Pomoću Google fontova možemo koristiti fontove na vlastitom web mjestu i ne moramo ih prenositi na vlastiti poslužitelj. Google fontovi važna su komponenta u održavanju visoke kvalitete naše web stranice. Svi Googleovi fontovi automatski se optimiziraju za web, što štedi količinu podataka i velika je prednost, posebno za upotrebu na mobilnim uređajima.
Kad posjetite našu web stranicu, fontovi se preuzimaju s Googleovog poslužitelja. Ovaj vanjski poziv prenosi podatke na Googleov poslužitelj. Na ovaj način Google također prepoznaje da vi ili vaša IP adresa posjećujete naše web mjesto. Google Fonts API razvijen je kako bi smanjio upotrebu, pohranu i prikupljanje podataka krajnjih korisnika na ono što je potrebno za pravilno pružanje fontova. Google Fonts sigurno pohranjuje CSS i zahtjeve za fontovima na Google i stoga je zaštićen. Pomoću prikupljenih podataka o upotrebi Google može utvrditi koliko dobro se primaju pojedinačni fontovi. Google objavljuje rezultate na internetskim stranicama za analizu, poput Google Analyticsa. Google također koristi podatke iz vlastitog alata za indeksiranje da bi utvrdio koje web stranice koriste Googleove fontove. Ovi su podaci objavljeni u bazi podataka BigQuery tvrtke Google Fonts. Poduzetnici i programeri koriste web uslugu Google BigQuery za ispitivanje i premještanje velike količine podataka. Treba napomenuti, međutim, da se sa svakim zahtjevom za Google Font informacije kao što su postavke jezika, IP adresa, verzija preglednika, razlučivost zaslona preglednika i ime preglednika automatski prenose na Googleov poslužitelj. Nije jasno jesu li ti podaci spremljeni ili ih Google nije jasno priopćio.
Google na jedan dan pohranjuje zahtjeve za CSS imovinu na svojim poslužiteljima koji se uglavnom nalaze izvan EU. To nam omogućuje upotrebu fontova uz pomoć Googleove tablice stilova. Tablica stilova predložak je formata koji se može koristiti za brzu i jednostavnu promjenu dizajna ili fonta web stranice, na primjer. Datoteke fontova Google pohranjuje godinu dana. Ovime Google slijedi cilj iz temelja poboljšati vrijeme učitavanja web stranica. Kad se milijuni web stranica odnose na iste fontove, one se pohranjuju u predmemoriju nakon prvog posjeta i odmah se ponovno pojavljuju na svim ostalim web stranicama koje su kasnije posjećene. Ponekad Google ažurira datoteke fontova kako bi smanjio veličinu datoteke, povećao pokrivenost govorom i poboljšao dizajn.
Podaci koje Google pohranjuje dan ili godinu ne mogu se jednostavno izbrisati. Podaci se automatski prenose Googleu kada se pristupi stranici. Da biste mogli prije vremena izbrisati ove podatke, morate kontaktirati Googleovu podršku na https://support.google.com/?hl=de&tid=211132217. U ovom slučaju sprečavate pohranu podataka samo ako ne posjećujete naše web mjesto. Za razliku od ostalih web fontova, Google nam omogućuje neograničen pristup svim fontovima. Stoga možemo imati neograničen pristup moru fontova i na taj način izvući maksimum iz naše web stranice. Više informacija o Google fontovima i drugim pitanjima možete pronaći na https://developers.google.com/fonts/faq?tid=211132217. Iako se Google tamo bavi problemima zaštite podataka, on ne sadrži stvarno detaljne podatke o pohrani podataka. Relativno je teško dobiti stvarno precizne podatke o pohranjenim podacima od Googlea. Također možete pročitati koje podatke Google bilježi i za što se ti podaci koriste na https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.
Dodaci za povezivanje s društvenim mrežama

Za potrebe legitimnih interesa Svete Agate ili trećih osoba radi dodatne promocije našeg društva, proizvoda i usluga, na svom mrežnom mjestu postavljamo dodatke za povezivanje s društvenim mrežama Facebook i Instagram. Takve promidžbene i reklamne svrhe smatraju se legitimnim interesima u smislu odredbi Uredbe. Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je pružatelj odgovarajuće društvene mreže. Dodaci za povezivanje s društvenim mrežama aktiviraju se metodom dvostrukog klika za bolju zaštitu privatnosti posjetitelja našeg mrežnog mjesta.

Facebook

Na našem mrežnom mjestu koristi se dodatak za društvenu mrežu Facebook kojeg nudi Facebook Inc. iz SAD-a. Facebookov dodatak označen je Facebookovim logotipom ili dodatkom „Like“ odnosno „Share”. Kada aktivirate takav dodatak (prvi klik), Vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebookovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka šalje se izravno Vašem pregledniku i ugrađuje se u našu internetsku stranicu. Putem takve ugradnje Facebook prikuplja podatak o tome da je Vaš preglednik pristupio nekoj našoj internetskoj stranici, čak i ako nemate vlastiti profil na Facebooku ili ako niste u tom trenutku prijavljeni na svoj profil na Facebooku. Ti se podaci (uključujući Vašu IP-adresu) putem Vašeg preglednika šalju izravno Facebookovim poslužiteljima koji se mogu nalaziti i u SAD-u i tamo pohranjuju. Ako ste u trenutku posjeta našim internetskim stranicama prijavljeni na svoj profil na Facebooku, Facebook može Vaš posjet našem mrežnom mjestu neposredno povezati s Vašim profilom na Facebooku. Ako aktivirate gumb „Like“, ti se podaci također izravno šalju Facebookovim poslužiteljima i tamo pohranjuju. Podaci se osim toga objavljuju i na Vašem profilu na Facebooku i prikazuju Vašim prijateljima na Facebooku. Ako ne želite da Facebook poveže podatke o Vašem posjetu našem mrežnom mjestu neposredno s Vašim profilom, morate se prije posjeta našem mrežnom mjestu odjaviti s Facebooka.
O svrhama i opsegu prikupljanja i daljnje obrade i uporabe podataka od strane Facebooka kao i o Vašim pravima s tim u vezi te o mogućim postavkama za zaštitu Vaše privatnosti možete saznati na Facebookovim Pravilima o upotrebi podataka.
Facebookove dodatke možete na svom pregledniku u potpunosti onemogućiti i pomoću odgovarajućih dodataka za blokiranje Facebooka.

Sigurnost podataka

Radi sigurnosti podataka na ovoj adresi te kako bismo osigurali da ova usluga bude pristupačna svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaju neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.

Vrijeme trajanja Politike privatnosti

U trenutku dostavljanja vaših podataka vi pristajete da kontaktiramo s vama te ulazite na našu bazu – trenutak ulaska vaš je izričit pristanak na kontakt. Zaštita je privatnosti vaših podataka trajna, a u svakom trenutku možete tražiti isključenje s naše baze. Nakon toga podaci se više ne koriste od strane Svete Agate osim za interne svrhe, npr. radi informatičke ili statističke obrade podataka.

Prava korisnika

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Sveta Agata U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg osobnog podatka molimo Vas da o promjenama obavijestite info@svagata-glina.hr kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše osobne podatke
Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti Sveta Agata u elektroničkom obliku na info@svagata-glina.hr. Nadalje, da po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.
Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od Svete Agata u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.
U slučaju da ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke, molimo Vas uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima internet stranica. Korisnici koji odluče da više ne žele primati naše usluge mogu se odjaviti od primanja obavijesti na način da odustanu od pretplate na našoj stranici, slanjem e-mail obavijesti na info@svagata-glina.hr.

Izmjene Izjave

Izjava o zaštiti privatnosti se može s vremenom mijenjati, a sa svakom obavljenom izmjenom se obvezujemo promijeniti i datum objave. Ukoliko dođe do bitnih sadržajnih izmjena ove izjave sve promjene će biti objavljene na našim web stranicama ili ćemo Vam izravno poslati obavijest.
Nevezano od toga se našim posjetiteljima i korisnicima preporučuje povremeno pogledati ovu izjavu, a kako bi se što točnije informirali o načinima kojim štitimo njihovu privatnost. Svojim daljnjim prisustvom na našim stranicama i korištenjem naših usluga smatramo da prihvaćate i sve odredbe Politike o zaštiti privatnosti.
Promjene i prestanak uvjeta korištenja

Sveta Agata pridržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove internetske lokacije te uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi ili kada su korisnici o njima obaviješteni. Uvjeti korištenja primjenjuju se do raskida istih od vaše strane ili od strane Sveta Agata Vaš raskid, moguć u bilo kojem trenutku, znači prestanak korištenja ovih stranica i poništenje svih materijala i sadržaja preuzetih i korištenih s iste internetske lokacije.

Sveta Agata

U Glini, 24.05.2022.